Kulturminister beder DBU redegøre for spillefiskeri

Kulturministeren, Marianne Jelved (R), melder sig nu ind i debatten omkring såkaldt "spillerfiskeri", hvor nogle danske klubber beskyldes for at hente spillere i en for ung alder.

Hun vil bede DBU redegøre for, hvordan organisationen fremadrettet vil håndtere problemstillingen.

- Jeg synes, at det er uacceptabelt at lokke mindreårige børn til klubskifter uden at tage tilstrækkelige sociale hensyn og følge de etiske regler.

- Jeg har noteret mig, at DBU har vedtaget og implementeret etiske retningslinjer for klubskifter, herunder om såkaldt "spillerfiskeri" af unge fodboldspillere. Det er således DBU’s egne regler, lyder det i en meddelelse fra Marianne Jelved.

I DBU's "Etiske retningslinjer for klubskifter" lyder det blandt andet:

- Klubskifter må ikke finde sted efter forudgående "fiskeri" – altså henvendelser direkte fra modtagerklub til barn/forældre - men bør gå via spillerens nuværende klub.

- Det er DBU's holdning, at børn sagtens kan udvikle sig i deres lokale klubber og dermed ikke bør søge udfordringer i større klubber før ved overgangen til ungdomsfodbold (U13).

Marianne Jelveds henvendelse til fodboldforbundet sker på opfordring fra Folketingsmedlem Karin Nødgaard (DF), der har spurgt, om kulturministeren agtede, at tage kontakt til DBU med henblik på en præcisering af reglerne for "spillerfiskeri" af unge fodboldspillere.

Når Marianne Jelved har modtaget svar fra DBU, vil hun oversende dette til Folketinget.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip