Kun 138 skattesnydere har meldt sig selv til Skat

Blot 138 danskere har taget imod tilbuddet, viser nye tal fra Skatteministeriet.

»Havde man valgt at være lidt mere venlig, og havde reglerne været lidt mere enkle, tror jeg, vi havde set helt andre mængder af henvendelser,« siger skatteadvokat Torben Bagge til Politiken.

Det danske amnesti er væsentligt skrappere end det svenske, der alene i de første seks måneder af 2013 fået omkring 1.200 skattesnydere til at melde sig. Blandt andet slipper de svenske skattesnydere med at betale den skat, de skylder.

»Vi ved fra de internationale skattesamarbejder blandt andet i OECD, at de lande, der får mest ud af disse amnestier, også er dem, der indretter de mest enkle og mindst restriktive ordninger,« siger lederen af den svenske pendant, Margareta Nyström til Politiken.

Ifølge skatteminister Holger K. Nielsen (SF) så handler ordningens succes imidlertid mindst lige så meget om, hvor stort et beløb der kommer i statskassen.

»Og her er forventningen med det billede, vi har nu, faktisk, at vi taler om et meget betydeligt beløb,« siger skatteministeren til Politiken.

Ifølge Politikens oplysninger er der blandt de personer, der har meldt sig selv, et antal danskere, der har skjult så store værdier i udlandet, at skatteregningen i hver sag løber op i betydelige nicifrede beløb.

Skatteminister Holger K. Nielsen vil »ikke stå inde for positiv særbehandling af nogle af de største skattesnydere,« men han vil samtidig ikke udelukke, at der kan komme en ny dansk skatteamnesti i svensk design.

Han afventer dog først en samlet vurdering af den ordning, der lukker nu, skriver Politiken.

Dagens Gossip