Kun to BAFTA-priser til Oscar-favorit

Skuespillerinden dedikerede trofæet til sin nyligt afdøde ven og kollega Philip Seymour Hoffman og i den forbindelse røg der nogle finker af fadet.

Blanchett blev belønnet for sin præstation i Woody Allens komdie »Blue Jasmine og havde store problemer med at tølje sine følelser, da hun benyttde anledningen til at hylde vennen.

Den australske skuespillerinde talte blandt andet om Hoffmans store talent, hvorefter der smuttede et bandord: »Jeg vil gerne dedikere denne pris til en skuespiller, som har været en af de konstante hjørnsten i min karrriere - den store afdøde Philip Seymour Hoffman«, sagde Blanchett og fortsatte: »Phil, min ven, du betød så meget for så mange. Denneher er til dig din skiderik. Jeg håber, du er stolt«.

Aftenens vært Stephen Fry erklærede sig enig i hyldesten.

Årets store vinder blev Alfonso Cuarons rumdrama »Gravity«, der blandt andet indbragte Cuaron prisen for bedste instruktion. Det britiske
film- og TV-akademi kårede dog Oscar-favoritten »12 Years a Slave« som bedste film, ligesom Chiwetel Ejiofor vandt for bedste mandlige hovedrolle.

Den dansk-producrede dokumentar »The Act of Killing« tog titlen som bedste udenlandske film.

Dagens Gossip