Kun få handelsskoleelever bliver færdige

Undervisningsminister Christine Antorini (S) vil gøre op med frafaldet, når regeringen inden længe præsenterer en ny erhvervsuddannelsesreform.

»Der er måske mange unge, der får en opfattelse af, at det er en egentlig uddannelse, de får med det toårige grundforløb. Men det er det ikke. Hvis de ikke går videre og får en praktikplads i en virksomhed, giver grundforløbet hverken adgang til videre uddannelse eller ansættelse som faglært. Derfor vil vi som en del af erhvervsuddannelsesreformen både kigge på grundforløbets indhold og længde,« siger hun til Politiken.

Venstres uddannelsesordfører, Peter Juel Jensen (V), siger, at han er tilhænger af adgangskrav på erhvervsuddannelserne, som regeringen tidligere har luftet idéen om som en del af en reform. Han advarer samtidig mod at skære ned på grundforløbet.

»Det er vel nok rimelig velkendt, at regeringen gerne vil skære i grundforløbet, måske for at finde økonomi til andre dele af en reform,« siger han og tilføjer:

»Hvis du piller med grunduddannelsens længde, skal du også være klar til at sige, at så er der nogle faglige ting, vi piller ud«.

Også formanden for Handelsskolernes Lærerforening, Søren Hoppe Christensen, advarer ifølge Politiken mod at skære i grundforløbet:

»Det ville være en katastrofe for den her elevgruppe, hvis man fjerner et toårigt grundforløb bare for at finansiere de øvrige erhvervsuddannelser«.

Dagens Gossip