Kun få ledige mister dagpengene ved årsskiftet i Skive

For kun to måneder siden stod 97 ledige i farezonen til at miste deres dagpengeydelser, men dette tal er nu skrumpet ind til kun 50 personer.

Et tæt samarbejde mellem A-kasserne samt en stor indsats fra jobcentret er medvirkende til det positive resultat, mener jobcenterchef i Skive, Lars Harder.

- Baseret på vores erfaringer er vi optimistiske, når det gælder, hvor mange af dem, der står over for at miste dagpengene, som vi mener, vi kan skaffe i arbejde. Jeg kan ikke garantere, at det er muligt for os at hjælpe alle, og realistisk set vil nogle nok miste dagpengene. Men vores lokalpolitikeres mål er, at ingen skal ramme loftet, og det arbejder vi målrettet efter. Siden november sidste år og til i dag, har vi kun været ude for, at i alt fem personer har mistet dagpengene i Skive. På grund af forkortelsen af dagpengelængden er risikogruppen godt nok blevet større, men vi arbejder til gengæld endnu hårdere, siger han.

Jobcentret i Skive bruger en del penge på at skaffe de langtidsledige i arbejde, da der er afsat ti mand til kun at arbejde med dem, der er tæt på dagpengeudløb. Men det kan alligevel betale sig rent økonomisk.

- Hvis jeg kan få godt 50 mennesker i arbejde bare en uge tidligere, end de ellers ville være kommet i arbejde, så sparer vi 100.000 kr. af kommunens penge. Så ud over det rent menneskelige aspekt, er der penge at spare, viser vores beregninger, siger Lars Harder.

Målet er, at dem der forsvinder fra ledighed enten skal i beskæftigelse eller under uddannelse, og det mål har Jobcentret tænkt sig at holde.

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip