Kun hver femte får job via jobcenter

Tallene stammer fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA), efter at flere virksomheder er blevet anklaget af blandt andet fagforeningen 3F for ikke at slå deres job op samtidig med, at de beskylder danskerne for ikke at påtage sig lavtlønsjob som rengørings- assistent eller bærplukker.

»Vi har set en tendens til, at de virksomheder, som har gjort opmærksom på, at dansk arbejdskraft er en mangelvare på nogle områder, bliver udsat for angreb. Men vi kan jo netop se, at virksomhederne vælger den ansættelsesmetode, som de mener giver dem den bedste arbejdskraft. Det skulle fagbevægelsen og jobcentrene sætte sig bedre ind i i stedet for at vente på, at virksomhederne kommer til dem. De skal også i højere grad bruge de redskaber, vi ved, virker,« siger DAs administrerende direktør, Jørn Neergaard Larsen, og henviser til blandt andet målrettede opkvalificeringskurser, hvor en ledig eksempelvis får et svejse- eller truckcertifikat afhængig af virksomhedernes behov.

DA når frem til resultatet ved hjælp af Danmarks Statistiks seneste arbejdskraftundersøgelse, hvor nyansatte er blevet spurgt, hvordan de fik jobbet. Kun knap 20 procent finder job via jobcentret eller jobnet.dk. Resten får det via netværk, jobannoncer andre steder eller noget tredje. Jørn Neergaard Larsen mener, at jobcentrene og a-kasserne i højere grad burde vide, hvilke virksomheder der foretrækker hvilken metode.

»De kan selvfølgelig ikke kende enhver virksomheds behov fuldstændig i detaljer, men de skal have overblik over det lokale arbejdsmarked, så når der for eksempel åbner en ny virksomhed, sørger de for at kende dens behov og branchens rekrutteringsmetoder,« siger han.

Men fagforeningen 3F kalder arbejdsgivernes udmelding for én lang undskyldning.

»Vi har været vidne til en kampagne, hvor virksomhederne har besluttet sig for at kalde danskerne dovne. Hver gang, vi undersøger sagen, har de pågældende virksomheder ikke annonceret efter folk, og når man ikke slår jobbene op, kan man ikke beskylde danskerne for dovenskab,« siger Arne Grevsen, formand for Den Grønne Gruppe i 3F.

Foreløbige konklusioner fra en stor undersøgelse på Københavns Universitet viser dog, at det er udlændingenes effektivitet og ikke lønnen, som gør dem attraktive. Blandt andet derfor rekrutterer virksomhederne i stigende grad i østeuropæernes netværk enten her eller i deres hjemland.

Dagens Gossip