Kun hver fjerde socialdemokratiske vælger tror på Thorning

Kun 27 procent af de socialdemokratiske vælgere, som Megafon har spurgt, peger på Helle Thorning-Schmidt som den socialdemokratiske politiker, der vil være bedst til at sikre partiets fremgang, skriver tv2.dk.

Samtidig er det kun hver anden af de socialdemokratiske vælgere i målingen, der svarer, at Helle Thorning-Schmidt er bedre til at varetage lønmodtagernes interesser end Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl (DF).

Med 18,7 procent af det samlede antal stemmer er Socialdemokraterne desuden meget langt fra valgresultatet i 2011, hvor Socialdemokraterne fik 24,8 procent af stemmerne, viser målingen.

Omregnet til personer svarer det til, at mere end 200.000 danskere har besluttet sig for at skifte Socialdemokraterne ud siden valget, skriver tv2.dk.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), erkender, at resultatet langt fra er tilfredsstillende.

»Vi ligger for dårligt, og så er den ikke længere. Vores målinger er ikke på et niveau, hvor jeg har lyst til at glæde mig over det. Men jeg glæder mig over vores arbejde og de resultater, vi skaber. Ikke over målingerne,« siger Magnus Heunicke til Politiken.

Rød blok haler samlet set en smule ind på blå blok. Her går alle partier undtagen Venstre tilbage. Der er dog stadig blåt flertal med 56 procent af stemmerne, mens rød blok står til 44 procent af stemmerne, viser målingen.

Enhedslisten går ifølge Politiken 2,1 procentpoint tilbage i forhold til den seneste måling fra Megafon og står til at få 8,9 procent af stemmerne. Det er dog fortsat højere end valgresultatet, hvor partiet fik 6,7 procent af stemmerne.

Partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), er mere bekymret over de borgerlige partiers forspring end over Enhedslistens tilbagegang.

»Nogle gange går vi lidt frem, nogle gange går vi lidt tilbage. Samlet set ligger vi et godt stykke over valgresultatet. Det, der bekymrer mig, er ikke, om vi går lidt frem og tilbage, men at den samlede røde blok står temmelig svagt,« siger Johanne Schmidt-Nielsen til Politiken.

Dagens Gossip