Kun målmanden er sikker EM-starter for pressede Belgien

Skrevet af admin

18/06/2016

Dagens topnyheder

Store navne kan komme til at finde sig selv på bænken, når Belgien lørdag eftermiddag møder Irland ved fodbold-EM.

Efter belgiernes skuffende premierekamp, der blev tabt 0-2 til Italien, varsler landstræner Marc Wilmots nemlig flere ændringer på holdet, hvor kun målmand Thibaut Courtois ikke er til diskussion.

- Der vil være mellem to og ti ændringer. Kun målmanden er sikker på at beholde sin plads, siger Marc Wilmots ifølge AFP

Courtois vakte ellers opsigt med sin udtalelse om, at Belgien havde fået en taktisk lektion af Italien.

Det blev i belgisk presse tolket som en kritik af Wilmots' taktiske evner, men Chelsea-keeperen har efterfølgende forklaret, at han føler sig lidt misforstået, og at han var frustreret efter kampen.

Mens han altså ikke skal frygte for sin plads, er der andre profiler, der er i farezonen.

Spydspidsen Romelu Lukaku har ikke scoret i en betydende landskamp i to år, og han har hård konkurrence i form af Michy Batshuayi, Christian Benteke og Divock Origi.

I belgisk presse er der også sat spørgsmålstegn ud for Kevin De Bruyne, der slet ikke fik vist sit høje niveau mod Italien og i øvrigt pådrog sig en mindre skade.

- Han er klar, men vi må se, om han spiller, siger Wilmots, der vil se sit hold spille hurtigere end mod Italien.

- Det handler primært om hurtig boldomgang. Vi kan højest have to berøringer, når vi har bolden, påpeger landstræneren, der på fredagens pressemøde måtte forsvare sig mod kritik.

Med den såkaldte gyldne generation er Belgien spået en reel mulighed for at vinde EM, men premierekampen gav ikke indtryk af et hold, der har forbedret sig siden VM for to år siden.

- Det her var jeg forberedt på. Vi ser jo, at alle store hold har problemer, siger Wilmots, der sender et presset hold på banen mod Irland.

- Fodbold er, som det er. Jeg er vant til det, og alle mine spillere spiller for store klubber, så de er vant til det, siger han.

Belgiens møde med Irland begynder klokken 15.

/ritzau/