Kun Shearer overgår Rooney på historisk topscorerliste

Skrevet af admin

02/01/2016

Dagens topnyheder

Manchester United-angriberen Wayne Rooney opnåede flere milepæle i lørdagens 2-1-sejr hjemme over Swansea.

Med sit afgørende hælmål 13 minutter før tid til slutresultatet 2-1 blev 30-årige Rooney den næstmest scorende spiller i Premier Leagues 23-årige historie.

Rooney, som ikke havde scoret i 553 minutter i Premier League, lavede sit mål nummer 188 og overhalede dermed den tidligere United-angriber Andy Cole.

Kun fodboldlegenden Alan Shearer har med 260 mål for Blackburn og Newcastle scoret flere mål i Premier League.

- Specielt tillykke til Wayne Rooney for at blive den næstmest scorende i Premier Leagues historie. Hvilken bedrift, skriver Bastian Schweinsteiger på Twitter.

- Det var et ufatteligt mål af Wayne. Uheldigvis kunne han ikke score mod Chelsea (0-0-kamp i mandags, red.), men jeg tror, at han vil være meget glad i dag, fortæller tyskeren.

Rooney opnåede endnu en milepæl, da han også overhalede Denis Law på Uniteds liste over flest scorede mål for klubben.

Rooney har nu nettet 238 gange for United og mangler kun 11 mål for at tangere Bobby Charltons klubrekord på 249 - sat mellem 1956 og 1973.

Sidste år scorede Rooney sit mål nummer 50 for England og overgik dermed Charltons rekord over flest scorede mål på landsholdet. Rooney er siden nået op på 51 mål i 109 landskampe.

Swanseas polske landsholdskeeper, Lukasz Fabianski, roste også Rooney efter kampen på Old Trafford.

- Jeg mener, at man bør give massiv kredit til Wayne Rooney for det andet mål.

- Det er noget, som ikke mange spillere kan gøre. Han viste sin klasse. Det var en fantastisk berøring og afslutning. Der var ikke meget, vi kunne gøre ved det, erkender Fabianski.

/ritzau/