Kunne du?: Forening vil have danskerne til at spise kanin til aftensmad

Kaniner er noget, man ser i tegnefilm, i trylleshows eller gennem tremmerne i et bur i haven. Og så er det noget, der smager ganske fortrinligt, hvis det kommes i en gryde og spises som eksempelvis ragout.

Sidstnævnte skal danskerne i hvert fald i højere grad lære at spise, mener blandt andre Carsten Philipsen, der netop er blevet genvalgt som landsformand i Danmarks Kaninavlerforening. Det skriver DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandske.

I mange lande sydpå, ligger kaninerne pelsede og grydeklar i slagterens vinduer på lige fod med kylling, okse eller gris gør det, og det kan vi danskere lære noget af, mener Carsten Philipsen, der vil have mere fokus på foreningens sidste ud af fire søjler; udstillinger, kæledyr, kanin-hop og produktion:

- Vi har noget, som vi helt har glemt, og det er produktionen. Vi skal vise det her lækre kød frem, som kaninavlerne jo selv spiser. Almindelige danskere vil elske det. Derfor skal vi have udbredt kendskabet til kanin og have sat produktionen i system. Vi satser ikke på supermarkederne. I første omgang skal produktionen være båret af restauranter, catering, institutioner og hospitaler. Vi skal ikke glemme, hvor godt og sundt kødet er, siger han. 

Fordelen ved at spise kaninkød er desuden, at kaniner som bekendt reproducerer sig selv hurtigt, og at det dermed er hurtigt og nemt for både industri og private hjem at avle kød i deres baghave til aftensmaden. 

Spiser du kanin og kunne du finde på i højere grad at gøre det fremover?

 

 

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip