Kunsten at komme i forkøbet

Den nu cykelpensionerede franskmand gjorde dødssejer-togter til sin signatur. I 1992 endda med de største krone på værket, da det blev til sensationssejr i Flandern Rundt efter mere end 200 km i udbrud - de fleste sammen med schweizeren Thomas Wegmüller.

Durand var som rytter ikke typen, der gad sidde som et får i et felt. Så hellere taget løbet og alle kollegerne på sengen, så at sige.

»Jeg er ingen revolutionær på en cykel, men det har altid undret mig, at der er så mange ryttere, som bare gider mænge sig i flokken som var de får,« sagde Durand selv.

Når Durands projekt lykkedes som i Flandern Rundt årgang 1992, blev det historisk og betagende. For det meste var den franske jokers kørsel dog mere til komik og grimasser.

Farer afsted

Durand, der i dag fungerer som kommentator på Eurosport, er sidste franske vinder af Flandern Rundt. Men landsmand Sylvain Chavanel er også en opportunist og en angribers af guds nåde. Med betydeligt mere i værktøjskassen dend den sidste franske vinder af det belgiske løbsmonument.

»Det kan meget vel blive en dag, hvor Chavanel farer afsted,« siger Brian Holm, der netop har fungeret som sportsdirektør for den formstærke og vindende 33-årige franskmand under 3 Dage ved Panne.

»Vi skal se, om vi kan komme Fabian Cancellara og Peter Sagan i forkøbet. Egentlig synes jeg det er en befrielse, at vi i år ikke er holdet, alle de andre skal slå,« siger Holm med henvisning til sæsonen 2012, hvor Tom Boonen ryddede pladen og sejrede efter behag i alle de store klassikere med undtagelse af en enkelt, hvor det belgiske ikon måtte nøjes med en andenplads.

»Lige nu er Peter Sagan den hurtigste og måske også den stærkeste. Men er han også det efter 250 km, hvis han har skullet lukke huller konstant?« spørger Holm retorisk.

Svaret vil formentlig blæse i vinden helt ud til kystbyen Oudenaarde, som i måldestination for feltet i Flandern Rundt.

De danske forhåbninger er knyttet til Team Saxo-Tinkoffs Matti Breschel, som i fjor blev nier.

Dagens Gossip