Kunstig bøf ventes at starte madrevolution

Bøffen blev serveret ved et stort anlagt arrangement i et teater i London, hvor »kødet« blev stegt og serveret af en professionel kok foran rullende kameraer, skriver AFP.

Det har kostet mere end 250.000 euro, godt 1,8 millioner kroner, at fremstille den 140 gram store bøf. En af Googles medstiftere har været med til at betale for gildet, som mundskænkene karakteriserede som værende »tæt på kød« i smag og tekstur, men knap så saftigt.

Bøffen er blevet fremstillet af stamceller fra musklerne hos en levende, økologisk ko, som er blevet blandet med salt, æggepulver og brødkrummer og indfarvet med rødbedesaft og safran.

Professor Mark Post fra Maastricht Universitet i Holland, der har ledet forskningsprojektet, hævder, at opfindelsen kan erstatte almindeligt oksekød i millioner af menneskers kost og dermed reducere den belastning af miljøet, der er forbundet med at opdrætte kvæg.

Han insisterer således på, at det kunstige kød er sundt og ufarligt at spise, blandt andet fordi der ikke er risiko for antibiotikarester.

»Jeg har selv spist det et par gange uden tøven,« siger professoren, der også lover, at han vil give resterne fra mandagens prøvesmagning til sine børn.

Det kunstige kød er endnu tidligt i sin udvikling, men Mark Post forudser, at det kan være at købe i supermarkeder om ti til 20 år.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip