Kunstværk til to millioner stjålet fra Glyptoteket

Skrevet af admin

20/08/2015

Mest læste i dag

En kostbar bronzebuste af billedhuggeren Auguste Rodin er blevet stjålet fra Glyptoteket af målrettede tyve forklædt som turister, skriver Politiken torsdag.

Det tog 12 minutter for to kunsttyve at stjæle det værdifulde kunstværk fra Ny Carlsberg Glyptotek 16. juli, skriver avisen.

Selv om tyveriet skete for mere end en måned siden, er det først nu, det kommer frem. Ifølge politiet tyder alt på, at tyveriet er nøje planlagt.

Under tyveriet, som fandt sted i museets åbningstid, gik to gerningsmænd målrettet mod museets Rodin-sal, der rummer mange af den franske billedhuggers hovedværker.

Her lykkedes det tyvene at fjerne kunstværket "Manden med den brækkede næse" fra søjlen, det var monteret på, komme busten i en pose og forlade det københavnske museum igen, uden at hverken vagter eller gæster opdagede tyveriet.

- Det er hæsligt, siger museumsdirektør Flemming Friborg til Politiken.

- Vi har mistet et vigtigt værk i samlingen.

Museumsdirektøren vil ikke sætte pris på den 25,5 cm høje bronzebuste, som Rodin modellerede i 1863. Men selv skrev den store franske billedhugger, at det var hans mest vellykkede modellering, og han støbte i sin levetid flere versioner.

Den version, som det danske museum har haft i samlingen i 95 år, er de seneste år nået op på omkring to millioner kroner ved de internationale auktionshuse i London.

Tyveriet er dermed et af de alvorligste danske museumstyverier i mange år, skriver Politiken.

/ritzau