Kup: Her er årets brugte øse

Når danskerne køber brugte biler, er det ikke en lille hurtig sportsvogn eller en stor benzinslugende firehjulstrækker, der vinder bilkøbernes gunst. Nej - det er en fornuftig familiebil, der topper hitlisten.

Det er en jury bestående af en lang række medier såsom Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Bilbasen samt FDM og Applus Bilsyn, der har udpeget årets brugtbil. Og valget landede på Toyota Avensis, årgang 2007.

- Herhjemme vælger familien Danmark brugt, når de går efter en stor bil. Og her er Toyota Avensis måske ikke den mest spændende, men den er en pålidelig, rummelig og en meget praktisk bil, siger Karsten Meyland Lemche fra FDM's medlemsblad Motor.

Læs flere artikler om biler her

Toyota Avensis vandt foran Honda Civic fra 2009 og VW Golf V fra 2008.

- Mærket har et nærmest legendarisk ry for sin holdbarhed. Og det er en rummelig og behagelig stationcar, som fås til rimelige priser, siger Christian Schacht, motorredaktør for Jyllands-Posten.

Juryen har blandt andet lagt vægt på omkostningerne ved at købe en brugt bil. Og mens det kun koster 2,11 kroner at køre en kilometer i årets brugtbil, ligger gennemsnittet for biler af den type med en kilometeromkostning på 2,57 kroner.

Sidste år var det Honda Accord, årgang 2009, der blev kåret som det bedste brugtbilskøb i 2012.

Og vil man nu ud og have sig en brugtbilsvinder, er der lige nu 120 Toyota Avensis til salg i årgang 2007 til priser fra 110.000 til 200.000 kroner, viser en opgørelse fra Bilbasen.dk. Det år, bilen kom på gaden, blev der solgt 4601 eksemplarer af Toyota Avensis.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip