Kurator: Strandede Tyrkiet-turister er førsteprioritet

Skrevet af admin

12/10/2013

Dagens topnyheder

Konkursen i Scanways/Tyrkiet Eksperten betyder, at Rejsegarantifonden skal finde hjemrejse til alle selskabets rejsende i udlandet.

Blandt dem skulle en række allerede have været hjemme i Aalborg fredag aften, men de er foreløbigt strandet i Antalyas lufthavn.

Der bliver arbejdet hårdt i kulissen for at få dem hjem, forsikrer Ole Borch, som Rejsegarantifonden har udpeget som kurator i boet.

- Alt brænder lige nu, men de, der er strandet, har så absolut førsteprioritet. Vi skal have fundet et fly, der kan transportere dem hjem.

- Jeg kan ikke sige, hvor lang tid det tager, men vi arbejder på højtryk for, de kan komme hjem i dag eller i morgen, siger Ole Borch til Ritzau.

Ifølge Nordjyske drejer det sig om 200 strandede gæster i Antalya, der skulle have været med et fly fredag klokken 21.

Kuratoren oplyser, at selskabet har cirka 1500 rejsende i udlandet, hvor af 36 er på Gran Canaria, mens resten er i Tyrkiet.

- Vi prøver at få gæsterne til at komme ordinært hjem. Det vil sige, de kommer hjem på den dato, de oprindeligt havde planlagt. Det forudsætter vi får aftaler med flyselskaber og hoteller, men de aftaler er ikke på plads endnu.

- De, der er sat til hjemrejse i fremtiden, har jo allerede nogle fly, der er booket til dem, så det er flyveselskaberne bag, vi forsøger at få en aftale med, så de flyver som planlagt, siger Ole Borch.

/ritzau/