Kurdere dræbte torsdag 22 jihadister ved Kobani

Skrevet af admin

29/01/2015

Dagens topnyheder

Kurdere i Syrien dræbte torsdag 22 medlemmer af den frygtede islamistiske bevægelse Islamisk Stat omkring byen Kobani på grænsen til Syrien.

Kurdiske styrker i Syrien har med støtte fra amerikansk-ledede luftangreb vundet næsten fuld kontrol over grænsebyen Kobani, som har stor symbolsk betydning i konflikten i Syrien.

Men Islamisk Stat (IS) kontrollerer stadig omkring 350 landsbyer i området, siger observatører.

- 19 medlemmer af IS blev dræbt i kamp med den kurdiske folkemilits YPG i højdedragene, som omgiver Manaz vest for Kobani, siger lederen af Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, Rami Abdel Rahman.

- Andre tre jihadister blev dræbt i kampe i landsbyen øst for Kobani, siger han og tilføjer, at den kurdiske milits også tog et medlem af IS til fange.

Kurdiske styrker genvandt kontrollen over byen på den tyrkiske grænse mandag, hvilket er et stort symbolsk tilbageslag for IS, som har vundet territorium igen og igen i det seneste halve år - både i Syrien og i Irak.

Den kurdiske milits, der har forsvaret Kobani, opererer i de kurdiske områder i det nordlige og nordøstlige Syrien og har også generobret flere landsbyer. Gruppen består både af mænd og kvinder og udgør den væbnede fløj af Syriens magtfulde kurdiske Demokratiske Unions Parti (PYD).

Tyrkiet og mange iagttagere siger, at YPG og partiet PYD er knyttet til Kurdistans Arbejderparti, PKK, som har ledet et væbnet separatistisk oprør i det sydøstlige Tyrkiet, og som opfattes som en terrororganisation i Vesten.

- IS bombarderer områder vest for Kobani, hvor de har dræbt en civil, siger Rahman, som mange gange har understreget, at kampen om Kobani langt fra er ovre.

/ritzau/AFP