Kurdisk gruppe tager skylden for bilbombe i Istanbul

Skrevet af admin

10/06/2016

Dagens topnyheder

Kurdistans Frihedshøge (TAK), der er en udbrydergruppe fra det illegale PKK, har taget skylden for en selvmordsbombe, som tirsdag dræbte 11 mennesker i den tyrkiske storby Istanbul. Gruppen sender samtidig en advarsel til udenlandske turister.

Det var en bilbombe, der smadrede en politibus i det centrale Istanbul i et af Tyrkiets mest populære turistområder.

TAK bekræfter på sin hjemmeside, at det var en selvmordsbombe, og at den var hævn for den tyrkiske hærs militære operationer i det overvejende kurdiske sydøstlige Tyrkiet.

Syv politifolk og fire civile blev dræbt ved attentatet.

- Handlingen blev udført for at modgå alle den tyrkiske republiks modbydelige angreb på Nusaybin og Sirna og andre steder, hedder det i erklæringen fra den kurdiske gruppe.

- Vi advarer igen udenlandske turister, der befinder sig i Tyrkiet eller ønsker at komme til Tyrkiet: Turister er ikke vores mål, men Tyrkiet er ikke længere et trygt land for dem.

TAK omtaler aktionen i Istanbul som en "ofringshandling", hvilket tyder på, at det var en selvmordsbomber, der udførte den.

TAK har allerede taget skylden for to tidligere angreb i år, som dræbte snesevis af mennesker i hovedstaden Ankara i februar og marts.

Kun lidt er kendt om gruppen, men eksperter anser TAK's metoder for at være mere radikale end dem, som PKK anvender.

/ritzau/AFP