Kurdisk parti: Svensk journalist taget af syrisk regime

Den svenske journalist, som fredag formodedes at være forsvundet i grænseområdet mellem det sydlige Tyrkiet og nordlige Syrien, er angiveligt blevet anholdt af syriske sikkerhedsstyrker.

Det siger det syrisk-kurdiske Demokratiske Unionspartis (PYD's) repræsentant i Sverige, Shiyar Ali, til det svenske nyhedsbureau TT.

Han oplyser, at PYD nu forhandler med det syriske styre, og at det er forventningen, at journalisten vil blive frigivet. Han bliver behandlet godt, tilføjer Shiyar Ali.

Journalisten blev ifølge PYD anholdt i byen Qamishli i det nordøstlige Syrien.

Det svenske udenrigsministerium oplyser til TT, at ministeriet ikke har oplysninger om sagen.

Fredag slog svenske medier alarm, fordi journalisten ikke havde givet lyd fra sig i fire dage. Han skulle ifølge den svenske avis Expressen have været med et fly hjem til Sverige fra Tyrkiet i starten af denne uge.

Manden arbejder som freelancejournalist for flere forskellige medier. Han er i 30'erne og har tidligere lavet flere reportager fra krigen i Syrien.

Denne gang var hans plan at rejse ind i Syrien via byen Gaziantep i det sydlige Tyrkiet. På den syriske side af grænsen er det i mange områder Islamisk Stat, der har kontrollen.

/ritzau/TT

Dagens Gossip