Kuren mod tømmermænd er endelig fundet

De fleste af os har været der. Ligget der i sengen efter en lidt for våd aften og tænkt; "Jeg gør det aldrig igen," mens det føles som om du bliver slået i hovedet med en hammer.

Men nu har kinesiske forskere måske fundet det hemmelige våben, som forhindrer dig i at få tømmermænd, allerede inden de går i gang - og svaret er: Sprite.

LÆS OGSÅ: Stor billederserie: Billeder du ikke vil vågne til med tømmermænd

Forskerne er nået frem til, at de værste symptomer som hovedpine og kvalme ikke bliver skabt af selve alkoholen, men i stedet kommer af den proces, kroppen skal igennem for at nedbryde alkoholen.

Det er blandt andet også derfor, at en "reparationsbajer" kan virke lindrende på tømmermændene, fordi øllen forhindrer kroppen i at fortsætte med at nedbryde alkoholen.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Det har fået forskerne ved Sun Yat-Sen Universitetet i Guangzhou til at undersøge, hvordan 57 forskellige drikkevarer som urte-te, te og sodavand påvirker processen. Det skriver The Independent

Urte-te viste sig at være med til at forlænge tømmermændene, fordi urterne gjorde processen langsommer.

LÆS OGSÅ: Se video: Unge lider af "digitale" tømmermænd

Men den kulsyreholdige sodavand, som vi kender som Sprite, viste sig at have den modsatte effekt. Sodavanden fik simpelthen kroppen til at nedbryde alkoholen hurtigere, hvilket er med til at forkorte den periode, vi er plaget af hovedpine, kvalme og opkastning.

Forskerne planlægger nu en række andre undersøgelser, som skal være med til at understøtte teorien om Sprite, som vidundermidlet mod tømmermænd.

Dagens Gossip