Kurser til ledige er ren Sisyfos

I en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for ugebrevet, erklærer hver ottende ledig, at de har deltaget i et kursus med samme indhold som et tidligere kursus, de allerede har gennemført.

Det sker ifølge Ugebrevet A4, selv om loven, der skulle forhindre den slags gentagelser, blev indført i efteråret 2012. Dengang ønskede beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) at bringe »den meningsløse aktivering« til en ende.

Arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet konkluderer på baggrund af analysen, at der er noget helt galt med jobcentrenes beskæftigelsesindsats.

»Et jobsøgningskursus er ikke noget, man skal på gentagne gange, for det bringer jo ikke en tættere på arbejdsmarkedet. Jeg mener, at det signalerer dårlig ledelse for ikke at sige inkompetence, når man kører gentagne forløb. Det er misbrug af offentlige midler, og det er faktisk også et lovbrud,« siger han til A4.

Chefkonsulent Jakob Jensen fra Kommunernes Landsforening mener ikke, at undersøgelsen viser, om de ledige rent faktisk har været på de samme kurser.

»Jeg mener, at der er en betydelig usikkerhed forbundet med at gøre det op på den måde. Det bygger på en subjektiv vurdering og hukommelse flere måneder tilbage i tiden fra den enkelte ledige, om hvad den ledige har deltaget i,« siger han til Ugebrevet A4, der forgæves har forsøgt at indhente en kommentar fra beskæftigelsesministeren.

Dagens Gossip