Kursister på VUC Lyngby: Niqab-forbud skader integration

Kursistrådet på VUC Lyngby er utilfreds med, at det ikke er blevet hørt i den meget omtalte sag, hvor seks muslimske kvinder har fået forbud mod at møde op til undervisning på centret, fordi de bærer den islamiske klædedragt niqab.

Kursistrådet mener, at ledelsen burde havde inddraget kursisterne i beslutningen, som ifølge rådets formand skader integrationen.

- Det vil være negativt for integrationen, hvis folk, der bærer niqab, fremadrettet kun kan modtage undervisning hjemme fra computeren, siger formanden for VUC Lyngbys kursistråd, Nedim Yasar, i en mail til Ritzau.

Tirsdag havde kursistrådet møde om skoleledelsens beslutning om niqab-forbud. Her besluttede man, at man ikke vil støtte skolens forbud mod niqab.

Ifølge VUC Lyngbys vicerektor, Inge Voller, giver det problemer med læringen, når kvinder er tildækkede.

Kursisterne mener dog, at det er vigtigt, at man som studerende har mulighed for at få fremmødeundervisning, uanset hvilken religion man tilhører.

- Det er meget muligt, at ledelsen ikke mener, at man kan måle effekten af undervisningen, fordi man ikke kan se kursistens ansigt. Ude i klasselokalerne oplever vi heldigvis, at lærerne interagerer og måler på mange andre parametre end blot mimik, siger Nedim Yasar.

Ifølge Undervisningsministeriet står det i udgangspunktet institutionen frit for at forbyde niqab, da der ikke er centrale rammer for regulering af påklædning.

- Uddannelsesinstitutionerne kan efter gældende ret forbyde brugen af burka, niqab og eventuel lignende tildækkende beklædning i undervisningen og ved prøver, lød det tidligere på måneden i en skrivelse fra ministeriet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip