Kurssmæk til Apple efter lancering af nye iPhones

Op til offentliggørelsen af nye produkter er IT-giganten Apple kendt for at lade en afmålt rygtestrøm sive ud fra virksomheden. Det kan typisk måles på aktiekursen, som stiger op til annonceringerne, men også i dagene efter præsentationerne, hvor aktien typisk bliver presset i minus af, at investorerne sælger ud efter en periode med kursstigninger.

Onsdag faldt Apple-aktien med 5,4 procent til omtrent 467 amerikanske dollars, hvilket svarer til cirka 2.625 danske kroner, skriver flere nyhedsbureauer.

Apple præsenterede tirsdag en ny iPhone 5S og en billigere version ved navn iPhone 5C, der skal hjælpe Apples salg på vej i de dele af verden, hvor de andre iPhones er for dyre til at slå helt igennem. Men den nye iPhone, der ifølge Reuters kommer til at koste, hvad der svarer til omtrent 4.000 danske kroner på det kinesiske marked, var ikke billig nok, lyder det.

»Investorerne blev afskrækkede af, at Apples priser ikke gik lavt nok til at tiltrække et nyt marked. De har ikke de samme variationer i pris, som Apples konkurrenter har,« siger chefstrateg på investeringsområdet Mark Luschini fra det store amerikanske investeringsselskab Janney Montgomery Scott til Reuters.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip