Kurt blev skambidt af politihund i blodrus: Hvorfor er der ingen konsekvens?

Kurt Nielsen glemmer aldrig den skovtur, han gik på en novemberdag sidste år.

Turen foregik i Gribskov nær et område, hvor politiet træner deres hundepatruljer – herunder den schæferhund, som Kurt nu bærer arrene fra. Det fortæller han Gribskov Lokalavis.

Hunden kom pludseligt løbende bagfra, og da Kurt først ser den, tænker han, at den nok vil løbe forbi ham. Det gjorde den ikke.

Kurt Nielsen troede dernæst, at hunden gik efter en figurant, det vil sige en mand, som agerer kriminel, et sted i nærheden - hvilket er en del af træningen for politihunde. Men figuranten blev desværre Kurt, som hunden gik til angreb på.

Læs også: Kvinde skambidt af vagthunde, der slap ud fra genbrugsplads

Hunden bed sig fast i Kurts arm, så han til sidst faldt til jorden, og der gik nogle minutter, før fejlen gik op for betjentene, som hunden dog ikke lyttede til.

- Han råbte, at hunden skulle slippe mig, men den adlød ikke og fortsatte med at flå mig rundt. Han måtte kaste sig over hunden og trække dens kæber fra hinanden, og da jeg endelig kom fri, var den parat til at angribe mig igen, siger han til Gribskov Lokalavis.

Politibetjenten fik fat i den, men den var helt sindssyg i sin blodrus, fortæller Kurt Nielsen. 

Hændelsen kostede Kurt en 12 timer lang operation. Hans arm hang i laser, skulderen var røget af led, knoglen var blottet og det iturevne væv, sener og hud måtte fjernes under fuld narkose. Efterfølgende måtte han over 20 gange på hospitalet.

Læs også: Internettet raser: Teenagepige skyder og poserer med døde afrikanske dyr

Han er harm over den måde, politiet har håndteret situationen på efterfølgende. De tilstedeværende betjente skønnede ifølge Kurt Nielsen ikke, at der var behov for en ambulance, men kørte selv Kurt til hospitalet.

Derudover ringede betjentene til Kurts kone med beskeden om, at der var “sket et lille uheld, og at han skulle have et par sting”, hvilket får Kurt til at anklage dem for at ville nedtone alvoren i situationen.

Kurt undrer sig derudover over, at hunden i dag stadig er i live, fordi der står i hundeloven, at politidirektøren skal lade hunden aflive, såfremt den har forvoldt et skambid, skriver avisen.

Hans advokat oplyser til Gribskov Lokalavis, at der formodentligt ikke er meget erstatning at hente for Kurt, da han er pensioneret murer og dermed ikke kan få erstatning for tabt arbejdsløn og erhvervsevne.

De venter dog stadig på svar fra Politiets Forsikringsselskab, og hvis ikke der kommer et tilfredsstillende svar herfra, må domstolene afgøre sagen, forklarer advokaten. 

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip