Kuwait henretter tre - første siden 2007

Myndighederne i Kuwait har mandag hængt tre mænd, der alle var dømt for drab. Det er de første henrettelser siden maj 2007, oplyser justitsministeriet i landet.

De tre mænd - en pakistaner, en saudiaraber og en statsløs araber - blev hængt i fængslet, der ligger vest for hovedstaden Kuwait City, foran dommere og sikkerhedsfolk, oplyser ministeriet.

Den pakistanske mand var dømt til døden for at have dræbt et kuwaitisk par, og saudiaraberen havde fået samme dom for at myrde en landsmand.

Den statsløse araber måtte lade livet ved galgen for at have dræbt sin kone og sine fem børn. Da dommen faldt påstod han at være en længe ventet imam, men det hjalp ham ingen vegne.

For seks år siden stoppede myndighederne i Kuwait ellers med at henrette fanger, selvom disse havde fået en dødsdom.

Der blev i sin tid ikke givet nogen forklaring på, hvorfor henrettelserne hørte op - ligesom der heller ingen forklaring er på, hvorfor de nu er begyndt igen.

Lokale medier oplyser mandag, at mindst 44 personer på nuværende tidspunkt sidder på dødsgangen i Kuwait.

Fangerne på dødsgangen omfatter blandt andet to medlemmer af en højtstående familie. De to er dømt for handel med narkotika og mord. Der sidder også en kvinde, som satte ild til et bryllupstelt tilbage i 2009. Her mistede 57 personer livet.

Totalt set har Kuwait henrettet 69 mænd og tre udenlandske kvinder, siden landet indførte dødsstraf tilbage i midten af 1960'erne. De fleste af dem er blevet dømt for drab eller for handel og smugling af narkotika.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip