Kuwaiterne går igen til stemmeurnerne

De fleste oppositionsgrupper boykotter valget - der er det sjette i den olierige stat på lige så mange år. Oppositionspartier boykottede også valget i december i protest mod en ændret valglov, som landets forfatningsdomstol stadfæstede i juni.

Ved tidligere valg har de kuwaitiske vælgere kunnet stemme på højst fire kandidater til landets parlament, der har i alt 50 sæder, men under den ændrede lov kan vælgerne kun vælge én.

Oppositionen mener, at valgloven gør det muligt for regeringen at manipulere med valgresultatet og den efterfølgende lovgivning, skriver nyhedsbureauet AFP, og kun få medlemmer af oppositionen er derfor blandt de 300, der er på valg til landets parlament.

Analytikere vurderer, at valget højst sandsynligt ikke vil bringe politisk stabilitet til det rige land, der har været ramt af politisk uro siden midten af 2006.

Få dage før valgdagen anholdt politiet mindst fire kandidater og snesevis af deres valgmedarbejdere på baggrund af anklager om stemmesvindel.

Indenrigsministeriet har mobiliseret 11.000 politibetjente til valgdagen, og regeringen har tilladt internationale observatører at observere valghandlinger rundt omkring i landet.

Valgstederne åbner lørdag morgen klokken 8.00 lokal tid og lukker 12 timer senere, og de første resultater forventes først efter midnat, da stemmesedler i Kuwait stadig tælles manuelt.

BNB

Dagens Gossip