To kvæstet da migrantlejr i Sverige blev sat i brand

Svensk politi ser med stor alvor på et angreb mod en lejr i Göteborg, hvor 11 migranter fra et andet EU-land havde slået sig ned.

Tidligt lørdag morgen huggede en endnu ukendt gerningsmand sig gennem en teltdug med en machete eller en machetelignende genstand, har en kvinde fra lejren forklaret politiet. Kvinden blev såret i hånden.

Hun begyndte at skrige, og det vækkede en mand i lejren. Da han kom ud af sin campingvogn, blev han slået i hovedet - formentlig med en hammer.

Gerningsmanden menes at være en mand i 30-års-alderen. Inden han forlod de 11 migranters lejr, satte han ild til et telt og de fire campingvogne, som migranterne boede i. Flere svenske medier viser billeder af tre campingvogne, der er udbrændt.

- En kvinde har fortalt hvordan en ukendt mand, der antageligt var bevæbnet med en machete, begyndte at hugge gennem teltet hvor hun sov. Hun fik snitsår i hånden, og derefter skal manden have hældt væske på teltet og tændt det, siger Thomas Fuxborg, der er pressetalsmand ved politiet i Västra Götaland, til nyhedsbureauet TT.

- Jeg har ikke hørt om et værre angreb i vores region tidligere, siger han til avisen Expressen.

Angrebet skete natten til lørdag tæt ved Älvsborgsbron i Göteborg.

Politiet har fundet et par genstande på stedet, som man håber kan hjælpe til at finde gerningsmanden.

- Vi har fundet en rygsæk og en hammer, der skal undersøges, siger Thomas Fuxborg.

Politiet sender nu disse genstande, som formodes at tilhøre gerningsmanden, til teknisk undersøgelse i håb om, at dna kan bringe politiet på sporet af personen bag angrebet.

Gerningsmanden mistænkes for grov mordbrand og to tilfælde af grov mishandling, tilføjer polititalsmanden.

De to migranter, der blev såret under angrebet, er chokerede men har ifølge Thomas Fuxborg ikke haft behov for lægehjælp.

/ritzau/TT

Dagens Gossip