Kvikke Bødker bliver matchvinder i danskeropgør

10/11/2015

Den danske ishockeyspiller Mikkel Bødker tog hovedrollen, da hans klub Arizona tidligt tirsdag dansk tid, besejrede Anaheim og Frederik Andersen i NHL-kampen i Californien.

Arizona vandt 4-3 efter Mikkel Bødkers scoring et minut og 18 sekunder inde i overtiden.

Anaheim var i gang med at bygge spillet op, da holdets kaptajn, Ryan Getzlaf, ville lægge en smart aflevering til sin landsholdskollega Corey Perry. Bødker var imidlertid hurtigere over pucken og fik fat i den i neutral zone kort inde på Arizonas banehalvdel.

Når det sker, kender Mikkel Bødker kun én vej, og det er direkte mod mål.

Han var hurtigere end sine modstandere, forsøgte hele vejen ned at forvirre Frederik Andersen for til sidst at drible venstre om ham.

Frederik Andersen gjorde sig bred og fik sin højreskøjte på pucken, men den gled ind tæt ved målstolpen, så Mikkel Bødker kunne skrige sin begejstring ud, mens holdkammeraterne kastede sig over ham.

Bødker blev kåret til kampens spiller efter den bedrift, og når Bødker og Andersen til sommer forhåbentlig mødes til forberedelserne til Danmarks OL-kvalifikationskampe, vil morgenens scoring formentlig være en, de taler om.

Mikkel Bødker måtte sidste år slutte sæsonen tidligt, da en skade kostede ham en akut operation, hvor han fik fjernet sin milt, men han har allerede hentet masser af succes i denne sæson.

Anaheim førte ellers 2-0 efter første periode, men gæsterne fra ørkenstaten scorede tre gange på Andersen i anden periode, inden det blev 3-3 midt i tredje periode.

Før dagens kamp havde Frederik Andersens hold vundet fire kampe i træk ovenpå en svær sæsonstart.

Arizona er nummer tre i Pacific Division med 15 point for 14 kampe. Anaheim er nummer fem med 13 point for 15 kampe.

En tredje dansker, Lars Eller, og hans Montreal har været NHL's bedste hold i de første uger af NHL-sæsonen. Montreal har 27 point for 16 kampe.