Kvinde beder om lov til at blive gravid med død søsters barn

Kvinden har været nødt til at søge om tilladelse, fordi det i Sverige ikke er lovligt at være gravid med en anden kvindes barn, også kaldet brug af rugemor eller sorrugatmoderskab. Men den slags begreber passer ikke på den svenske kvinde, og det er derfor, man i første omgang har givet tilladelse.

Den afdøde søster skulle inden sin død have givet skriftlig tilladelse til, at kvinden kunne bruge æggene, og at det var hendes dybeste ønske, at søsteren kunne blive gravid med hendes æg.

Nu forsøger kvinden efter søsterens død, at få de nedfrosne æg med til sit hjemland, for at kunne blive incimineret der, hvor sorrugatmoderskab er lovligt.

Det medicinsk-etiske råd i Sverige har kigget på sagen, og skriver i en rapport, at de ikke ser noget problem i, at kvinden bruger sin søsters æg, siden der ikke er penge indblandet i sagen.

- Største delen af rådet besluttede, at det ville være etisk acceptabelt, under visse omstændigheder, at bruge ubefrugtede æg fra en afdød, siger Lotta Eriksson, sekretær for Det Medicinsk Etiske Råd til svenske The Local.

Det er nu op til svenske Socialstyrelsen at give den endegyldige afgørelse i sagen. 

Dagens Gossip