Kvinde bløder igennem på gaden: Stop med at skamme jer over menstruation

For de fleste kvinder gælder det om at skjule, at de har menstruation. Hvem kender ikke den pinlige situation, der opstår, når en en kvinde yderst diskret lister en tampon op af tasken og sniger den ind i ærmet, for at få den med på toilettet?

Det er netop denne tabuisering, som den unge kvinde, Anushka Dasgupta, er ked af og vil til livs. Derfor har hun skrevet et opsigtsvækkende opslag på Facebook, der er blevet delt over 1400 gange og liket 10.000 gange på kort tid.

Læs også: 7 ting du ikke vidste, din skede kan gøre

Det var en episode på vej hjem fra arbejde i søndags, der fik Anushka Dasgupta til tasterne.

- Der var intet usædvanligt ved min aften bortset fra, at flere kvinder kom hen til mig, da jeg var på vej hjem, og bad mig om at  trække ned i min bluse, de fleste mænd gloede, og de børn, jeg mødte reagerede ikke. Jeg fandt ud af, hvorfor jeg var centrum for alle, da en kvinde (velmenende er jeg sikker på) tilbød mig et hygiejnebind. Jeg var blødt igennem, skriver Anushka på Facebook, der også delte et billede af sine blodige bukser sammen med opslaget.  

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

I came home today at four minutes past nine after a long walk, a metro journey and a 10 minute bus ride. There's...

Opslået af Anushka Dasgupta på 17. januar 2016

Den blødende kvindes opslag er en opsang til mænd, kvinder og børn, der med undtagelse af børnene bør opføre sig anderledes ifølge Anushka.

Læs også: Forskere: Mænd kan have mande-pms

- Det her er til alle kvinder, som tilbød mig hjælp til at gemme min kvindelighed i dag . JEG SKAMMER MIG IKKE. Jeg bløder hver 28-35 dag, det er nogle gang smertefuldt, jeg bliver til tider i dårligt humør, men jeg går i køkkenet og snupper en chokoladekiks, og så er jeg klar til de næste otte timer uanset hvordan det går. JEG SKAMMER MIG IKKE, skriver Anushka videre.  

Det er kvindens håb, at hendes opslag vil få kvinder og mænd over hele verden til at tale om det “ubehagelige” emne: menstruation.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip