Kvinde får to års fængsel for sexkrænkelser af datter

En 54-årig kvinde er ved Retten i Hjørring igen blev dømt skyldig for medvirken til seksuelle krænkelser af sin datter og er blevet idømt to års fængsel.

Kvinden er i forvejen idømt otte års fængsel for medvirken til seksuelle overgreb mod sin mindreårige datter.

Sagen om de nye overgreb, der foregik om bord på færger til Ærø, Norge og Sverige, kom frem under retssagen mod moren og hendes daværende kæreste sidste år.

Anklager Karina Skou talte i sin procedure for, at de nye krænkelser burde udløse en tillægsstraf på tre års fængsel.

Men domsmandsretten finder, at en ekstra straf på to års fængsel er passende.

- Flertallet finder K's (pigens navn, red.) forklaring troværdig, detaljeret og præget af, at hun bruger sine egne ord og ikke overgør tingene, lyder det fra dommer Jens Christian Brodersen ved domsafsigelsen.

- Vi lægger vægt på, at pigens forklaring er støttet af plejemoren, en psykolog og en retspsykiatrisk erklæring, siger han.

Kvinden har nægtet sig skyldig og sagt, at pigen er blevet manipuleret af sin plejefamilie til at komme med beskyldningerne.

Ud over kvinden er en 51-årig mand blevet dømt i sagen. Han blev idømt tre et halvt års fængsel for to voldtægter af pigen om bord på færgeture fra Nordjylland til Norge og Sverige.

Anklageren er godt tilfreds med dommen.

- Manden blev dømt stort set efter min påstand, og moren til barnet har fået to år ekstra, så hun samlet lander på ti års fængsel. Det er jeg også tilfreds med, siger Karina Skou.

Pigen, der i dag er ti år gammel, har forklaret, at sexovergrebene på færgerne fandt sted, da hun var mellem seks og ni år gammel.

Krænkelserne om bord på færgerne til Norge og Sverige skete ifølge pigens forklaring på toiletter, mens moren ventede udenfor. Forinden havde hun forsynet pigen med et lyserødt håndklæde, som pigen lå på under akten.

Pigen har også fortalt, at hun har været udsat for overgreb på Ærøfærgen, men her er det ikke lykkedes anklagemyndigheden at sætte navne på de formodede krænkere.

Men Karina Skou vil ikke udelukke, at der kan dukke flere sager op mod den dømte mor, hvis der kommer nye oplysninger frem.

- Hvis vi får viden om, hvem nogle af de her mænd er, så er det selvfølgelig noget, vi vil arbejde videre på, siger hun.

En kropsundersøgelse har fastslået, at pigen har været udsat for krænkelser. Pigens mor hævder, at det er plejefaren, der har udsat pigen for overgrebene.

De to dømte skal betale 50.000 kroner i erstatning til pigen.

Den 51-årige har besluttet at anke dommen på stedet, mens den 54-årige kvinde har udbedt sig betænkningstid.

/ritzau/

Dagens Gossip