Kvinde havde seksuelt forhold til delfin i videnskabelige forsøg - nu fortæller hun om oplevelsen

En amerikansk kvinde har valgt at fortælle om de videnskabelige forsøg, der tilbage i 1960'erne blev foretaget af NASA i forsøget på at lære delfiner at tale engelsk.

Margaret Howe Lovatt var en del af det ambitiøse forskerhold, der med økonomisk hjælp fra rumfartsorganisationen underviste de intelligente havdyr i at tale engelsk.

Tanken bag projektet var, at hvis delfiner var i stand til at tale, så ville det åbne for en række muligheder for kommunikation med mulige væsner fra andre planeter. 

Det opsigtsvækkende eksperiment foregik på de amerikanske Jomfruøer, hvor man i 1963 forvandlede et helt almindeligt hjem til et delfinarium ved at lade huset oversvømme med knædybt vand.

Forskerholdet fik på den måde gode forhold til at studere de store havpattedyr, og det var i den forbindelse at Margaret Howe Lovatt mødte Peter – en delfin i teenagealderen og med en 'spirende seksualitet'.

De toudviklede et tæt bund – ja, der gik ikke længe, før deres forhold nåede et fysisk niveau.

Læs også: Jesper onanerer på heste: 'Jeg overskrider ikke dyrets grænser'

- Peter kunne godt lide at være... sammen med mig. Han gnubbede sig op af mit knæ, min fod eller hånd, og jeg lod ham gøre det, forklarer Margaret Howe Lovatt til BBC.

Hun forklarer, at den nærgående adfærd ikke var ubehagelig, da Peter var nænsom i sine liderlige gnubberier. 

- Det var meget kostbart og blidt, siger hun og forklarer, at den usædvanlige adfærd blev til en fast del af de studier, hvor forskeren forsøgte at opdrætte Peter til at mestre det engelske sprog.

- Det var seksuelt fra hans side, det var ikke seksuelt fra min side, men måske sanseligt, forklarer Margaret Howe Lovatt.

Den usædvanlige forbindelse mellem delfinen og mennesket tog en mørk drejning, da der begyndte at gå vedvarende rygter om, at forskerholdet gav delfinerne det psykedeliske stof LSD.

I den negative omtale var der også røster, der stillede spørgsmålstegn ved Margaret Howe Lovatts forhold til Peter.

- Jeg modtog en pæn stak breve fra folk, der spurgte, om de måtte interview mig, men jeg stillede ikke op til noget af det, siger Margaret Howe Lovatt.

I 2014 valgte hun dog at åbne op om det tætte bånd til delfinen, da hun er en af hovedpersonerne i dokumentarfilmen 'The Girl Who Talked to Dolphins'.

Se traileren til filmen her:
 

The Girl Who talked to Dolphins - trailer from Christopher Riley on Vimeo.

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip