Kvinde om sit livs mareridt: Mit beskidte hus gjorde mig døv

Da forfatterinden Marnie Riches flyttede ind i sit og mandens nye hus, virkede det til, at alt var i skønneste orden.

Selvom huset var slidt og et ‘håndværkertilbud’, var parret tilfredse med stedet, der lå tæt på børnenes skole og deres job. Det skriver The Sun.

Da de flyttede ind, gik det desværre op for parret, at vindueskarmene var rådne, at møblerne var dækket i støv, og at skabene lugtede af fisk. Dertil kom, at nogle naboer fortalte, at den tidligere beboer var død i hjemmet, og at liget havde ligget nogle dage, før det blev fundet. Men hvad pokker, tænkte parret, der begyndte at sparre sammen til at renovere huset.

Pludselig begyndte Marnie dog at miste hørelsen. Hun kunne ikke høre, hvad der blev sagt over togstationens højtalere. Hun kunne ikke følge med i vennernes samtale, når hun gik ud, og hun kunne ikke høre sine børn, når de talte til hende. Marnie begyndte at nyse voldsomt op til 30 gange om dagen.

Læs også: Denne far gør noget fantastisk, for at hans lille pige ikke skal føles sig udenfor

Da hun gik til lægen med problemet, gav han hende nogle øredråber og noget antibiotika. På det tidspunkt, havde Marnie mistet 80 procent af sin hørelse på venstre øre, og det højre skrantede efter. Medicinen hjalp ikke, og først, da hun blev sendt til en specialist, fik hun diagnosen: Voldsom allergi over for husmidestøv og –afføring.

- Husets årtier gamle støv i gardinerne og i tæpperne havde åbenbart irriteret mine luftveje så meget, at mine trommehinder var holdt op med at virke. De var faktisk sprunget, fortæller Marnie Riches.

Hun havde absolut ikke lyst til at tage tilbage til huset, men familien havde ikke råd til at købe et nyt hjem.

Derfor blev de, og efter en enorm omgang rengøring og en operation, hvor hun fik dræn i ørene, hjalp det på hørelsen.

- Måneden efter begyndte min hørelse at komme igen, og det føltes fantastisk at kunne høre mine børns stemmer igen. Det var en kæmpe lettelse, uddyber forfatterinden.

En måling viste, at der var fem gange så mange støvpartikler i Marnies hjem sammenlignet med det gennemsnitlige niveau.
 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip