Kvinde overtager Obamas skandaleramte vagtværn

Pierson har i de seneste år arbejdet som stabschef i Secret Service og har ikke brug for Senatets godkendelse til posten. Ifølge Washington Post vil Det Hvide Hus onsdag annoncere, at Pierson overtager det tomme sæde i den amerikanske sikkerhedstjeneste, som blev oprettet i 1865 af præsident Abraham Lincoln.

I februar meddelte direktøren for Secret Service siden 2006, Mark Sullivan, at han trak sig fra posten som følge af en skandale under et Obama-besøg i Colombia tilbage i april 2012.

Dengang inviterede flere Secret Service-agenter prostituerede op på deres hotelværelser efter en heftig bytur, selvom det ifølge sikkerhedstjenesten reglement er strengt forbudt at pleje omgang med prostituerede, som tidligere er blevet brugt af fjendtlige organisationer til at infiltrere sikkerhedsstyrker.

I alt var 13 agenter og officerer involveret i skandalen, der overskyggede præsidentens statsbesøg, og ifølge Washington Posts oplysninger har Obama valgt Pierson for at gøre op med macho-kulturen internt i Secret Service.

Tjenesten har til opgave at beskytte USA mod falskmøntneri og finansiel svindel, samt at beskytte landets ledere, heriblandt præsidenten, i deres daglige arbejde.

Dagens Gossip