Kvinde var målløs, da hun blev bedt om at skifte plads på flyet af denne grund

31-årige Christine Flynn sad på sin plads i et fly, der skulle til at lette mod Toronto, da en ultraortodoks jøde boardede flyet. Han havde fået anvist pladsen ved siden af Christine Flynn, men ifølge kvinden skulle han havde undgået øjenkontakt og bedt om et andet sæde.

- Han vendte sig mod en mand på den anden side af midtergangen og sagde ’Skift’, fortæller Christine Flynn til CBC.

Læs også: Blev nægtet at komme ombord på fly: Nu sagsøger han Norwegian

Hun oplevede, at der var en sprogbarriere, men forstod, at manden ikke ville sidde ved siden af hende, fordi hun var kvinde.

På et tidspunkt tilbød en mand et par pladser bagude at bytte plads med Christine Flynn, og kabinepersonalet spurgte, om det var ok med hende.

- Nej, absolut ikke. Det her er latterligt, svarede hun.

- Han kunne have planlagt det på forhånd og anmodet flyselskabet om det. Når nogen ikke kigger på dig, og når nogen ikke anerkender dig som person på grund af dit køn, så er du mindre tilbøjelig til at ville samarbejde, siger Christine Flynn efterfølgende til CBC.

Det endte med, at den jødiske mand flyttede hen hen ved siden af en mandlig medpassager, men Christine Flynn er stadig utilfreds med hele situationen, da hun mener, at kabinepersonalet skulle have forstået, at det var krænkende at bede hende om at flytte sig på grund af køn.

Læs også: Japansk flyselskab skrotter reklame efter anklager om diskrimination

- Han (stewarden, red.) tænkte måske ikke over, at det var stødende og måske endda diskriminerende at bede en kvinde flytte sig, fordi en mand ikke vil sidde ved siden af hende af den årsag, at hun har en livmoder, siger hun.

En talsperson fra flyselskabet Porter Airlines bekræfter, at en sådan episode har fundet sted, men tilføjer, at religiøse preferencer er en ting, de oplever meget sjældent.

Han oplyser i øvrigt, at stewarden gjorde sit bedste for at få styr på situationen uden at forsinke flyet unødigt.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip