Kvindelig jockey tager fusen på traditionerne med sejr

Den kvindelige jockey Michelle Payne tog fusen på traditionerne, da hun tirsdag vandt udgave nummer 155 af det prestigefulde hestevæddeløb Melbourne Cup.

I konkurrence med 23 af verdens hurtigste heste, red Michelle Payne hesten Prince of Penzance til sejr i det traditionelle løb, som har en præmiesum på rundt regnet 30 millioner kroner.

- Min søster og jeg har altid tænkt, at vi kunne vinde det her løb. Før løbet havde jeg også en god fornemmelse, men sagde til mig selv, at jeg ikke skulle være fjollet, det er jo Melbourne Cup, siger Michelle Payne.

Australieren var kun lige hoppet af hesten på opløbsstrækningen, da hun med det samme var klar til at fortælle om sine oplevelser omkring løbet.

- Det er sådan en chauvinistisk sport, og jeg ved, at mange af de andre hesteejere ville have mig ud af løbet, siger hun videre.

Jockeyen skyndte sig at rose og takke hestens ejere for at lade hende ride, selv om mange andre helst så, at de havde valgt en mand.

- Jeg kan slet ikke sige, hvor taknemmelig jeg er. De lod mig ride. Alle andre må skamme sig, fordi de tror, at kvindelige jockeyer ikke er stærke nok. Vi har lige besejret hele verden.

Mange af løbets favoritter, som var fløjet ind fra det meste af verden, skuffede i det traditionsrige løb.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip