Kvindelige piloter lander fly i et land, hvor de ikke må køre i bil

Tre kvindelige piloter fra luftfartsselskabet Royal Brunei Airlines har vakt opsigt med en flyvetur fra Brunei til Saudi-Arabien i Mellemøsten.

Det var første gang, at selskabet kunne gå i luften med udelukkende kvinder i cockpittet, og samtidig var der tale om et kønsmæssigt paradoks, da flyvemaskinen landede i Saudi-Arabien - et land, hvor kvinder er bandlyst fra at køre bil.

Flyveturen blev foretaget i en markering af nationaldagen for det lille olieland Brunei, der er hjemland for Royal Brunei Airlines.

Selskabet har udtalt, at de opfordrer kvinder til at jagte deres drømme på de områder, hvor det mandelig køn traditionelt set har været dominerende.

Læs også: Mary trækker overskrifter i udlandet: Nægtede at følge muslimske skikke

På et fotografi fra lufthavnen i Saudi-Arabien kan man se kaptajn Sharifah Czarena Surainy og de to andre piloter smile til kameraet, mens de står i uniform i cockpittet og med tørklæder på hovederne.

En journalist ved navn Femi Oke lagde fotoet op på Twitter, hvor hun påpegede det ironiske i, at de tre piloter ikke må sætte sig bag rattet og køre bil i Saudi-Arabien.

Tusindvis af mennesker har siden delt og 'liket' journalistens bemærkning på det sociale medie, hvor andre brugere nu forsøger at gøre sig sjove på bekostning af fraværet af kvinders rettigheder i det store olieland på den Arabiske Halvø.

- Hvis autopilotens stemme er en mand, må de så godt være alene med den, lyder det spørgende i kommentarfeltet.

Alt har dog ikke fryd og gammen i flyselskabets hjemland Brunei, der tilbage i 1984 opnåede uafhængighed fra Storbritannien, da flere forkæmpere for menneskerettigheder har kritiseret det lille land for at have sharialov og dødsstraf. 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

Dagens Gossip