Kvinder der føder i 30'erne får sundere og mere intelligente børn, siger forskere

Kvinder der først får børn når de er i 40'erne har større risiko for at få et barn, der har problemer med overvægt og intelligens, viser en undersøgelse fra London School of Economics.

Studiet blev ledet af Alice Goisis, der analyserede data fra 18.000 fødsler i Storbritannien og forholdt det med data om de fødende kvinder, der er tilgængeligt fra Millennium Cohort Study, som er et forskningsprojekt, der følger børn gennem årene frem til de bliver voksne. 

Her kunne hun konkludere, at kvinder der føder i 30'erne har de største chancer for at få et barn, der bliver intelligent i forhold til fødende kvinder i 20'erne og 40'erne. 

Men Alice Goisis understreger, at det er andre faktorer end genetik, der er på spil.

- Førstegangsfødende kvinder i 30'erne er eksempelvis ofte uddannede, har en højere indtægt, er i stabile parforhold, lever sundere og har planlagt deres graviditet, siger Alice Goisis, ifølge Independent. 

Hendes studie viste desuden, at ældre mødre oftere kvittede cigaretter, ammede mere og oftere læste højt for deres børn, end yngre kvinder. 

Selvom det var et meget omfattende studie, så advarer Alice Goisis mod at datasættet på kvinder i 40'erne ikke var særlig stort, da der kun var 53 medvirkende, og derfor skal der forskes yderligere i konsekvenserne ved at føde sent. 

 

 

Dagens Gossip