Kvinder går i ’dvale’, hvis de ikke får sex

Mænd har et højere indhold af kønshormonet testosteron i kroppen, end kvinder har.

Hormonet kædes sammen med en øget sexlyst, og derfor giver det god mening, når nogen siger, at mænd har mere lyst til eller brug for sex, end kvinder har.

Det betyder dog ikke, at kvinder aldrig kan have ligeså meget lyst til sex, som mænd har. Kvinder kan bare fra naturens side gå i længere tid uden at have brug for lagengymnastikken:

- Vi kan nærmest gå i dvale. Hvis vi ikke minder kroppen om, at den kan lide sex, så kan vi næsten glemme, at den eksisterer, siger sexolog og parterapeut Bianca Schmidt til kk.no.

Læs også: 6 grunde til at du skal dyrke morgensex

Sex stimulerer til gengæld produktionen af testosteron, og kan derfor sætte gang i hjulene hos kvinder, der er gået i sex-dvale. Jo mere sex, jo mere lyst.. og jo mere lyst.. jo mere sex. Det er en (ond) cirkel.

Er du single og sidder og bander lidt nu, så frygt ej; onani kan give samme effekt, så du undgår dvaletilstanden.

Bianca Schmidt peger i øvrigt på vigtigheden i at minde sig selv om at dyrke sex. Hvis ikke for sin og partnerens skyld, så i sundhedens navn:

- Vi kan selvsagt leve uden, men vi har virkeligt virkeligt godt af sex, siger hun.

Læs også: 5 grunde til at du skal have sex i aften

Sex booster produktionen af oxytocin (også kaldet kærlighedshormonet), som gør os gladere i låget. Sex styrker immunforsvaret, reducerer stress og så modvirker kropskontakten følelsen af ensomhed, tomhed og isolation ifølge mediet.

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip