Kvinder kan snart få solferie for at donere æg

Skrevet af admin

09/05/2015

Mest læste i dag

Unge danske kvinder kan i fremtiden få penge og rejser for at donere deres æg, skriver Jyllands-Posten.

Det er den verdensomspændende danske sædbank Cryos, der vil tilbyde 5000-11.000 kompensationskroner i hånden samt en wellnessrejse til sydens sol som betaling for, at danske kvinder donerer deres æg på eksempelvis en spansk fertilitetsklinik.

Cryos har netop oprettet et udenlandsk datterselskab for på den måde at omgå de danske regler, der forbyder salg og handel med æg og lægger et økonomisk loft på 2400 kroner over betalingen til ægdonorer, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Ole Schou, direktør i Cryos, vil kvinderne ud over rejse, ophold og den økonomiske kompensation også få tilbudt, at de i ti eller 15 år selv kan deponere nogle af deres æg i udlandet, som de kan gøre brug af.

På den måde kryber man også uden om den danske lovgivning, der betyder, at man højst må nedfryse æg i fem år.

Ole Schou fortæller til Jyllands Posten, at tiltaget sker, fordi der er stor rift om de skandinaviske donoræg på markedet.

- Jeg ser intet uetisk i det. De danske regler er tåbelige og til skade for folk, og i øvrigt er det også diskriminerende, at man herhjemme gerne må handle med sæd, men ikke med æg, siger Ole Schou til avisen.

Formanden for Dansk Fertilitetsselskab, overlæge Elisabeth Carlsen, kalder i Jyllands-Posten ordningen for "usmagelig".

/ritzau/