Kvinder lader veninder indsprøjte sig med botox

De fleste ved, at foryngende behandlinger som botox og filler er ikke noget, man bør omgås uden forsigtighed, og det er afgjort noget, som man bør behandles med af en professionel.

Uffe Buchard er ærlig omkring sit brug af botox. Læs mere på IN.dk

En ny, britisk undersøgelse viser dog, at dette ikke er tilfældet, for 13 procent af de ikke-kirurgiske behandlinger så som filler i huden og kemiske peelinger bliver foretaget af venner eller bekendte uden uddannelse ifølge femalefirst.co.uk.

Undersøgelsen er foretaget af Transform Cosmetic Surgery, der er Storbritanniens førende inden for kosmetiske operationer og ikke-kirurgiske behandlinger.

Frisører foretager botox-behandling

Fire procent af deltagerne i undersøgelsen havde selv stået for en sådan behandling, og dermed altså sat en pårørendes helbred på spil.

Yderligere en ud af ti i undersøgelsen indrømmer, at de er blevet behandlet af en tredje part som eksempelvis en frisør.

Dermed havde de heller ikke ordentlig føling med, om vedkommende var uddannet til proceduren, og dermed kompetent til at udføre behandlingen.

Uddannelse er mindre vigtig

83 procent mente, at det var vigtigt, at vedkommende der udfører en kosmetisk behandling er ordentlig uddannet.

Det til trods så ville hele 21 procent af deltagerne gennemgå en laserhårfjerning eller filler indsprøjtet i huden fra en behandler, der ikke var tilstrækkeligt uddannet, hvilket altså i bund og grund ville sætte deres helbred på spil.

Endnu mere bekymrende er det, at næsten en tredjedel af deltagerne i undersøgelsen var blevet behandlet i en lokal skønhedssalon.

Løs omgang med foryngende behandling

Ti procent var blevet behandlet hjemme hos sig selv eller hos en ven, og tre procent havde fået foretaget en procedure ved en event for skønhedsbehandlinger.

Læs hvordan botox kan være med til at forebygge migræne på IN.dk

Det tyder altså på, at folk har et afslappet forhold til at få foretaget foryngende behandlinger på en klinik ifølge undersøgelsens resultater.

Af Juliane Olsen, IN.dk/NewsDesk Aller Media

Dagens Gossip