Kvinder laver en café-guide for ammende mødre

De vil udvikle en café-guide, som skal imødekomme både ammende mødre, fædre på barsel, øvrige café-gæster og café-personale i det århusianske restaurationsmiljø.

»For os handler café-guiden ikke om feminisme eller privat ejendomsret. Vi har selvfølgelig en holdning til sagen, men den lægger vi på is i denne sammenhæng. Nu handler det om at skabe et praktisk og professionelt redskab til gavn for Aarhus’ borgere, så vi undgår ubehagelige konfrontationer,« siger Anne Vinsløv Andersen ifølge Århus Stiftstidende.

De to kvinder vil meget gerne i kontakt med blandt andet jordemødre, sundhedsplejersker, café-ejere, ammende mødre og fædre, og grundidéen er at udvikle et system til caféerne med »grøn, gul, rød«-symbolik.

Grøn vil betyde, at forældre både kan amme eller varme flasker og skifte barnet på den pågældende café. Gul kan betyde, at man gerne må amme, men at der måske ikke er en pusleplads. Her kan café-ejeren også henvise til, at man for eksempel skal kontakte personalet om barnevognsparkering. Rød kan blive aktuel, hvis en café-ejer ikke ønsker amning i cafeen.

Det vil være frivilligt for caféerne at deltage.

For Anne Vinsløv Andersen og Rikke Fredsø handler det blot om at imødekomme cafépersonalet, mødrene, fædrene og børnenes behov samt øvrige café-gæster.

»Café-guiden skal udvikles respektfuldt. Vi opfordrer til, at alle tager hensyn til hinanden.« siger Rikke Fredsø.

Kvinderne håber, at projektet munder ud i udviklingen af en hjemmeside og eventuelt en app.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip