To kvinder luftede hund, da de gjorde skrækkeligt fund i hestestald

Det var et forfærdeligt syn, der mødte de to engelske kvinder, der sidste søndag var gået en tur for at lufte deres hunde.

Natalia White og Zian McGowan på henholdsvis 20 og 30 år havde tager deres hunde med ud på en spadseretur ved Knowsley i Merseyside, England, da de stødt på et forkomment og skræmt føl, der var viklet ind i et elektrisk hegn. Det skriver Metro.co.uk.

De to kvinder fik med det samme viklet det bange og afmagrede føl ud, og efterfølgende valgt de at kigge nærmere på nogen hestestalde i nærheden.

Her opdagede de to kvinder til deres forfærdelse, at den ubemandede stald indeholder 20 stærkt underernærede heste, der alle var dækket af dybe flænger og var efterladt til at stå i deres egen afføring.

Artiklen fortsætter under billedet

Natalia White skyndte sig at filme de udpinte dyr med sin mobiltelefon, og de chokerende optagelser afslører, hvordan mange af hestene nærmest er reduceret til skind og ben. De dybe flænger menes at være forårsaget skarpe og rustne søm, som stak ud af flere bjælker rundt om i stalden. Mens skrækindjagende var dog synet af et dødt føl, hvis ansigt næsten var halvt spist af fluer.

Natalie White har senere fortalt til Metro, at de først blev forfærdede over det fangede føl, hvis ben var så tynde, så de frygtede, at de ville knække

Artiklen fortsætter under billedet

- Efterfølgende opdagede vi stalden og så, at hestene har havde der endnu værre. De stod i knæ i deres eget afføring, og var fuldstændig afmagrede, forklarede hun.

Artiklen fortsætter under billedet

De to kvinder fik hurtigt tilkaldt RSPCA (en britisk dyreværnsorganisation), som fik givet de forkomne heste vand og pleje.

Artiklen fortsætter under billedet

Efterfølgende ankommer der dog en varevogn med to mænd, der angiveligt har til opgave at se til hestene på vegne af ejerne, og dette starter en konfrontation mellem mændene og de to kvinder, der forgæves beder de to mænd om sammen at hjælpe de udsultede heste.

Natalie Whites video er efterfølgende blevet lagt ud og delt på Facebook mere end 15.000 gange sammen med hundredevis af kommentarer fra chokerende dyrevenner, der har forlangt, at hestene bliver sat fri.

Artiklen fortsætter under billedet

Og ifølge Natalia White og Zian så har opmærksomheden og det efterfølgende pres på de sociale medier nu resulteret i, at hestenes ejere har indvilliget i at frigive en hoppe og et føl til behandling.

Siden episoden er kvinderne vendt tilbage til staldene hver dag for at sikre sig, at hestene får tilstrækkeligt med mad og vand. 

- Vi ønsker at forsikre offentligheden om, at vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe disse heste. Deres helbred er yderst vigtigt for os, og vi vil blive ved med at have opsyn med dem, har en talsmand for RSPCA har siden udtalt.
 

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip