Kvinder med brystkræft kan leve længere

Mindre hårtab, mere effektiv kemo og en forlænget levetid.

Det er de umiddelbare resultater af et klinisk studie, der har afprøvet et nyt lægemiddel til behandling af særlig aggressiv brystkræft.

Resultaterne af studiet med det nye lægemiddel viser, at kvinder, der bliver ramt af kræft for anden gang, kan komme til at leve næsten seks måneder længere, end hvis de bliver behandlet med den standardbehandling, som anvendes i dag.

- Det her er et meget stort fremskridt i behandlingen af kvinder med særlig aggressiv brystkræft, vurderer Michael Andersson, som er overlæge på den onkologiske afdeling på Rigshospitalet og har ledet den danske deltagelse i undersøgelsen, i en pressemeddelelse.

T-DM1 er et nyt eksperimentelt stof, som kan transportere kemoterapien som et armeret missil helt ind i kræftcellen. På den måde bliver effekten af kemoterapien endnu bedre, mens ubehagelige og alvorlige bivirkninger som f.eks. hårtab og diarré bliver formindsket.

Det hele dokumenteres af helt nye data fra det store internationale kliniske studie EMILIA, som mandag blev præsenteret på den europæiske kræftkongres, ESMO, i Wien.

Medicinalvirksomhederne Roche og Genentech, som står bag udviklingen af T-DM1, har på baggrund af resultaterne søgt om tilladelse til at markedsføre det nye lægemiddel i både USA og Europa.

Håbet er ifølge Morten Wiberg, kommunikationschef i Roche a/s, at en markedsføring vil kunne påbegyndes i løbet af 2013.

 

Dagens Gossip