Kvinder mere bekymrede om økonomi end mænd

Selv om kvinder måske har ry for at være glade, ubekymrede shoppere, så er det ikke nødvendigvis sandt.

En ny landsdækkende analyse, som Nykredit har foretaget blandt 5.000 danske mænd og kvinder, viser at kvinder er mere bekymrede og forsigtige i forhold til økonomi.

Analysen viser, at flere kvinder end mænd føler, at den økonomiske situation har forværret sig over det seneste år, og færre tror på, at tingene vil blive bedre. 

Tror boligens værdi er lavere

Samtidig vurderer kvinder i højere grad end mænd, at deres bolig er faldet i værdi, og at den vil fortsætte med at falde. De er også mindre villige til at investere i bolig- og energiforbedringer og mere bange for at miste jobbet.

»Vores undersøgelse tyder på, at krisen stresser kvinder mere end mænd. De er mere bekymrede og mere tilbøjelige til at mene, at økonomien har forværret sig. Der er ikke i alle tilfælde tale om markante forskelle, men det er konsekvent,« skriver forbrugerøkonom i Nykredit, Johan Juul-Jensen i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Kvinder svarer konsekvent mere negativt end mænd i samtlige spørgsmål i vores undersøgelse.«

Kvinder er realistiske

Han vil dog ikke gå så langt som at kalde kvinder pessimister - måske nærmere realister.

»Vi ved fra tidligere undersøgelser, at mænd ofte overvurderer egne evner, når de investerer. De har større aktieporteføljer, handlere oftere og tager højere risiko, hvilket koster dem på bundlinjen,« siger Johan Juul-Jensen.

Ifølge Nykredit kan forskellen på mænd og kvinders syn på økonomien skyldes, at danske kvinder de seneste år har oplevet stigende arbejdsløshed, mens arbejdsløsheden har været faldende for mænd.

For kvinder har arbejdsløsheden været støt stigende de sidste år – fra 2,7 procent i oktober 2008 til 5,8 procent i dag. For mænd røg arbejdsløsheden i en periode i 2009 og 2010 op over 7 procent, men er siden faldet til i dag at være på niveau med kvinders.

»Selv om arbejdsløsheden i dag er ens for mænd og kvinder, har mænd de seneste år oplevet en forbedring, mens kvinder har set en forværring med hensyn til arbejdsløshed. De modsatrettede tendenser kan være med til at forklare, hvorfor kvinder ser mindre lyst end mænd på den økonomiske udvikling,« siger Johan Juul-Jensen.

Se analysen her

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip