Kvinder opfatter mænd med dybe stemmer som nemme

Det viser resultaterne af forsøg på McMaster University, hvor forskere bad 87 kvinder lytte til mænds stemmer, der blev manipuleret elektronisk til at lyde højere eller lavere. Bagefter blev kvinderne spurgt om deres opfattelse af stemmens parforholdspotentiale.

De blev spurgt om i hvilket omfang stemmerne bagmænd forventedes at være utro og ville være bedst egnede til langvarige og kortvarige forhold.

Undersøgelsen er offentliggjort i tidsskriftet Personality and Individual Differences, og giver indblik i udviklingen af den menneskelige stemme og hvordan vi vælger vores partnere.

"Lyden af en persons stemme kan påvirke, hvordan vi tænker på dem," forklarer Jillian O'Connor, der er post.doc ved Institut for Psychology, Neuroscience & Behaviour og undersøgelsens hovedforfatter.

Læs også: Kvinder køber dyre tasker for at forhindre utroskab

"Indtil nu har det været uklart, hvorfor kvinder kan lide stemmer, der tilhører mænd, som de tror er utro. Vi opdagede, at jo mere utro, kvinder troede at mændene var, jo mere fik de lyst til et kort forhold."

Og det viste sig at mænd med de mest maskuline stemmer blev vurderet som mest utro og mest uegnede til et længere forhold som ægteskab. Formentlig fordi kvinderne tænker, at maskuline mænd kan vælge og vrage mere frit end mænd med fistelstemmer.

"Fra et evolutionært perspektiv, kan denne opfattelse af fremtidig seksuel utroskab være tillærte," forklarer David Feinberg, en assisterende professor ved Institut for Psychology, Neuroscience & Behaviour.

Læs også: 11 overraskende ekstragevinster ved orgasmer

"Konsekvenserne af utroskab er meget store, både følelsesmæssigt og økonomisk og denne forskning tyder på, at mennesket har udviklet en beskyttelsesmekanisme for at undgå forhold, hvor partneren er utro," siger han.

Dagens Gossip