Kvinder opfordres til ikke at gå alene om natten i Indien

Skrevet af admin

06/06/2016

Dagens topnyheder

Hvis du som kvinde rejser til Indien, skal du ikke færdes ude alene om natten.

Sådan lyder opfordringen fra chefen for Udenrigsministeriets Borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen.

Det sker, efter at en domstol i Indien mandag har kendt fem mænd skyldige i at have deltaget i en gruppevoldtægt af en dansk kvinde i New Delhi i 2014.

- Der har jo været en række sager om voldtægt i Indien. Derfor advarer vi om den særlige risiko, der er for voldtægt i landet, siger han.

Ole Egberg Mikkelsen opfordrer desuden til, at rejsende til Indien generelt udviser sund fornuft og ikke færdes alene om natten i isolerede områder, hvilket også gælder storbyer og turiststeder.

Borgerservicechefen fortæller, at de danske myndigheder har ydet særlig stor hjælp i den konkrete sag, hvor fem mænd er fundet skyldige i voldtægt og røveri af den danske kvinde i december 2014.

Det skyldes ifølge Ole Egberg Mikkelsen forbrydelsens grovhed.

- Dansk politi har haft to medarbejdere i Indien for at støtte kvinden i forbindelse med vidneafhøring i straffesagen, siger han og fortsætter:

- Det er heldigvis meget usædvanligt med sådanne sager. Vi har ikke set sådan et tilfælde her tidligere.

Den danske kvinde fór vild på vej mod sit hotel i den centrale del af den indiske hovedstad. Da hun spurgte en mand om vej, førte han hende til et afsides sted ved en togstation, hvor forbrydelsen fandt sted.

Den dengang 51-årige kvinde blev truet med en kniv, mens mændene, der beskrives som hjemløse og stofmisbrugere, voldtog hende på skift i cirka tre timer.

- I sådan en slags sager yder vi det, vi kalder konsulær bistand. Det vil sige, at ambassaden på stedet bistår med kontakt til de lokale myndigheder, hvilket kan være svært i den pressede situation, ofret tit vil være i, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Retten tog mandag kun stilling til, hvorvidt mændene er skyldige eller ej. Strafudmålingen bliver afsagt torsdag 9. juni.

Kvinden har ifølge TV2 frabedt sig, at gerningsmændene bliver idømt dødsstraf, hvilket ellers er kutyme for den slags forbrydelser i Indien.

/ritzau/