Kvinder snød krigere fra Islamisk Stat for tusindvis af kroner

Selv militante islamistiske krigere har brug for lidt kærlighed engang imellem, men kærligheden har været dyr for nogle af krigerne. 

En ring af kvindelige bedragere er blevet optrevlet i den russiske republik Tjetjenien, som lokkede penge ud af islamisterne ved at foregive, at de ville gifte sig med dem. 

Den ene af kvinderne fortæller i et interview med det russiske medie Life News, hvordan hun opererede. Det startede med at hun blev kontaktet på et socialt medie af en mand fra Islamisk Stat. 

De chattede sammen og på et tidspunkt spurgte han hende, om hun ikke ville komme til Syrien og starte et nyt liv med ham. 

- Han prøvede at overtale mig til at komme til Syrien. Han insisterede på, at mit liv ville blive meget bedre. Jeg sagde, at jeg ikke havde nogen penge, men så sendte han mig 10.000 rubler (ca. 1.100 kroner red.), siger Maryam til Life News. 

Da hun fik pengene, slettede hun sin profil og lavede en ny. det lykkedes hende at få to nye militante til at overfør flere penge end den første, og i et kort øjeblik overvejede hun, at rejse til Syrien. 

Men da hun hørte andre kvinders historie fra Islamisk Stat, valgte hun alligevel ikke at rejse. 

Maryam er nu sigtet for bedrageri sammen med to andre kvinder fra Tjetjenien - en sigtelse der kan give bødestarf eller fængsel i op til seks år. 

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip