Kvinder tager på sex-jihad i Syrien

»Ministeriet har i sinde at øge samarbejdet med både regeringen og organisationer om at forhindre denne udvikling på en passende måde,« står der i en erklæring fra ministeriet ifølge AFP.

»Ministeriet vil arbejde for at øge informationer, selverkendelse og uddannelse hos kvinder og familier for at advare dem om farerne ved denne praksis,« står der videre i erklæringen.

Torsdag sagde indenrigsminister Lotfi ben Jeddou til det nationale parlament, at tunesiske kvinder i stor stil var rejst til Syrien, hvor »de havde seksuelle forhold med 20, 30, 100« militante.

»Efter deres seksuelle forhold, som de har i jihad al-nikahs navn (seksuel hellig krig, red.), kommer de gravide hjem,« sagde den tunesiske minister.

I en erklæring lørdag skriver landets sundhedsministerium, at det har bemærket »en stigning i antallet af unge kvinder, der tager af sted på jihad al-nikah«, men det angiver ingen konkrete tal.

Jihad al-nikah, der tillader udenomsægteskabelige forhold med flere forskellige partnere, betragtes af nogle af de mest yderligtgående salafistiske grupper som en legitim form for hellig krig.

I flere internationale medier har der været forlydender om, at hundredvis af tunesiske kvinder er rejst til Syrien med dette formål, mens ligeledes hundredvis af tunesiske mænd har sluttet sig til de syriske oprøreres kamp mod præsident Bashar al-Assad og hans regeringssoldater.

Lotfi ben Jeddou har desuden sagt, at »6.000 af vores unge er blevet forhindret i at tage af sted« siden marts, da han overtog embedet som indenrigsminister. Ved samme lejlighed understregede han, at Tunesiens grænsekontroller er blevet styrket for at stoppe unge tunesere, der ønsker at rejse til Syrien for at deltage i borgerkrigen på den ene eller anden måde.

Ifølge medierapporter har tusindvis af tunesere i de seneste 15 år sluttet sig til jihadister forskellige steder i verden, blandt andet i Afghanistan, Irak og Syrien. De fleste rejser ifølge AFP via Tyrkiet eller Libyen.

Dagens Gossip