Kvinder tjekker også bryster ud

Hvis du forestiller dig, at det kun er mænd, der kigger på velskabte damer, så tager du fejl, for en undersøgelse af kvinders øjenbevægelser afslører, at også de tjekker kroppe ud – endda i stor stil!

Der er noget om, at mænd ikke kan lade være med at kigge på lækre kvinder – og i særdeleshed deres kroppe. Ja, faktisk er de så ’ligeglade’ med ansigtet, at det ved første øjekast er brystpartiet og området omkring taljen, der får elevatorblikket. Det skriver engelske Daily Mail.

Det er et amerikansk forsøg, der har påvist, at kroppen er det sted, vi først registrerer, når vi ser et andet menneske. Det mest overraskende ved forsøget, som University of Nebraska-Lincoln i USA stod bag, var, at kvinderne faktisk i lige så høj grad så på kvindens krop, før de registrerede ansigtet.

Det var ved hjælp af den såkaldte ’Eye-tracking’ teknologi, at forskerne var i stand til at fastslå, hvor mennesker først kigger hen, når de ser på andre. Ved hjælp af et apparat, der helt ned på millisekundet kan registrere øjets bevægelser, kunne man fastslå, hvor de 36 mandlige og 29 kvindelige deltagere kiggede hen.

Deltagerne blev præsenteret for billeder af 10 kvinder med tre forskellige kropstyper; kurvet, tynd og medium kropsbygning.

Se de største bryster i verdenen og læs mange flere fun facts om brysterne på q.dk

Resultatet viste, at mændene og kvinderne begge brugte mere tid på at kigge på kvindernes kroppe, og at store bryster, smalle taljer og bredde hofter fik de længste blikke.

Forskerteamet fra University of Nebraska-Lincoln mener, at mændene ubevidst kigger efter de bedste gener i forhold til fertilitet og graviditet, mens den ligeledes amerikanske forsker og psykolog Sarah Gervais dog mener, at det er mediernes konstante objektivisering af kvindekønnet, der spiller en rolle:

- Vi lever i en kultur, hvor vi konstant ser kvinderne som objekter i deres handlinger på tv og i medierne.

 Derfor er mad lige så vigtigt som sex, når det kommer til utroskab. Læs mere på q.dk

Professor Gervais sagde samtidig, at hun mener, at kvindernes motiv for at kigge på andre kvinders krop, er at vurdere konkurrencesituationen, så de ved, hvad de er oppe imod.

af Maria Jönsson Bebe, q.dk, Newsdesk, Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip