Kvinder ved lige så meget om pension som mænd

Kvinder tror, at de ved meget mindre om pension, end de rent faktisk gør. Sådan lyder konklusionen på en undersøgelse fra brancheorganisationen Forsikring & Pension, der har spurgt 3.142 danskere om deres pensionsforhold. Det skriver Søndagsavisen.

Blot 21 procent af kvinderne svarer, at de har en høj eller meget høj viden om pension, mens det gælder for knap en tredjedel af mændene. Og det tal er for begges vedkommende langt højere i virkeligheden.

Undersøgelsen viser dog samtidig, at mænd absolut ikke er klogere end kvinder, når det komme til viden om arbejdsmarkedspensioner. Faktisk ved kvinder og mænd nøjagtigt lige meget om deres arbejdsmarkedspensioner, som mænd gør. 85 procent af begge køn kan enten svare på, hvad de får udbetalt i den tredje alder, eller hvor de kan finde informationen.

- Det overrasker os meget, at kvinder og mænd ved det samme, når man spørger ind til konkret viden om pension. Der har tidligere været flere undersøgelser med konklusionen, at kvinder ikke ved noget og ikke tager stilling til pension, siger chefkonsulent i Forsikring & Pension Vibeke Borchsenius til Søndagsavisen.

Det er tilsyneladende arbejdsmarkedspensionerne, der er danskernes store hjemmebane. For blot 70 procent ved, hvor meget de får udbetalt i folkepension eller ved, hvor de kan finde de oplysninger. Men igen står kønnene også lige på det punkt.

- Det er måske et lavinteresseområde, det her. Jeg tror, de fleste blot synes, at pension er noget, der ligger langt ude i fremtiden. Samtidig skal man huske på, at arbejdsmarkedspensionerne trækkes helt automatisk fra lønnen hver måned, uden man behøver foretage sig nogen, siger Vibeke Borchsenius.

//Søndagsavisen

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip